-În concurs vor fi admiși drept concurenți, barmani cu vârsta cuprinsă între 18 si 27 ani ce profesează pe teritoriul României.
– Înscrierea în concurs va fi posibilă până la data de 21.09.2014 ora 23:59 și se va face în baza trimiterii unui link ce conține înregistrarea video a participantului, preparând și prezentând o rețetă de cocktail alcoolic de tip short drink, creație proprie, impreună cu formularul de concurs completat si o copie dupa un act de identitate la adresa de e-mail: office@monin.ro. Formularul de concurs poate fi descarcat de la urmatoarea adresă web:http://tinyurl.com/mbgrfvg.
– Rețeta creație proprie, de cocktail alcoolic, de tip short drink, prezentată în înregistrarea video de către concurent, trebuie să contină cel puțin un ingredient din portofoliul Monin.
– Rețeta prezentată în înregistrarea video trebuie să fie identică cu cea prezentată în concurs în cazul calificării concurentului.
– Rețetele inscrise in concurs trebuie sa conțină minim un cl Monin (sirop, piure sau lichior).
– Cocktail-ul alcoolic nu trebuie să conțină mai mult de sapte cl alcool.
– Rețetele vor fi exprimate in centilitri și se vor divide în numere întregi și decimale, pentru cantități mici se vor folosi termenii ”dash” și/sau ”drops”.
– Clip-ul video de prezentare, al rețetei creație proprie, va avea durata maxima de cinci minute.
-Numarul maxim de ingrediente admis pentru un cocktail este de cinci, decorul nu va fi considerat ingredient.
– Nu vor fi acceptate ingrediente preparate de către concurenți sau ingrediente ce nu pot fi comercializate legal.
– Nu vor fi acceptate ingrediente provenite de la producatori concurenți.
– Organizatorii vor pune la dispoziția concurenților ingrediente ce se regăsesc în portofoliul Monin precum și gheață, lămâi, lămâi verzi, portocale, ananas, mentă și busuioc.
– Competitorii au obligativitatea de a-și aduce ingredientele ce nu vor fi furnizate de către organizatori, precum și ustensilele și paharele necesare preparării și prezentării retețelor din concurs.
– Nu este acceptata folosirea de instrumente sau pahare inscriptionate cu logo-urile brand-urilor concurente.
– Vor fi acceptate doar decorurile comestibile.
– Nu vor fi acceptate denumiri cu conotații obscene , rasiale sau religioase.
– Finala națională a competiției Monin Cup România 2014 se va desfăsura în data de 30.09.2014 la Cluj Napoca, locația urmând a fi anunțată pe pagina oficială de Facebook a Monin Romania.
– Concurentii calificati in faza finala a competitiei vor fi anuntati la data de 26.09.2014.
– Finaliștii vor prezenta în fața unui juriu compus din două categorii, una tehnică și una senzorială, două cocktail-uri, unul alcoolic și unul nealcoolic, în câte două exemplare, pe parcursul a două runde: Cocktail Alcoolic și Cocktail Nealcoolic, pentru fiecare rundă fiind alocate cinci minute pentru pregătirea spatiului de concurs și al decorului și cinci minute pentru prepararea cocktail-ului si curățarea spatiului de concurs.
– Ordinea intrării concurenților in finală se va stabili prin tragere la sorți.
– Acest regulament poate suferi schimbări ce vor fi publicate cu minim 7 zile inaintea desfășurării fazei finale a competitiei.
– Monin își rezervă dreptul de a folosi în scop comercial rețetele înscrise în competiție.
– Pentru primele trei locuri vor fi oferite premii in bani dupa cum urmeaza:
Locul I – 600 e
Locul II – 400 e
Locul III – 200 e
– La Finala Internațională ce se va desfăsura la Paris, Franța, va lua parte doar ocupantul locului întâi, costurile fiind suportate de către organizator.