ÎN URMA CURSULUI VEI ÎNVĂȚA:
CAFEAUA
1. Ce este cafeaua
2. Varietăți de cafea
2.1. Arabica
– Caracteristici, raport calitativ
2.2. Robusta
– Caracteristici, raport calitativ
3. Cultivarea
– Unde se cultivă
– Caracteristici în funcție de sol, altitudine, temperatură, amplasare geografică
4. Recoltarea
– Manual/ piking , smulgere/ stripping , mecanic, diferente si influente
5. Procesarea
– Uscată, umedă, semiumedă, diferențe și influențe
6. Prăjirea
– Tabel tipuri de prăjire
– Practică prăjire
MĂCINĂTORUL
1) Functia unui măcinător
2) Tipuri de măcinătoare
– Tipuri de lame și curățarea acestora
– Setarea și reglarea măcinăturii
BARISTA
1. Ce este un barista
2. Atitudine
3. Curățenia
4. Espresso:
– Regula de aur
– Pașii pentru preparea unui espresso corect:
– Identificarea gusturilor
– Identificarea aromelor
– Subextracția, extracția corectă, supraextracția
ESPRESSORUL
– Utilizarea unui espressor profesional
– Parametri optimi
– Performanțe
– Igienizare
8. Cappuccino
– Regula de aur
– Sinergia între cafea și lapte
– Laptele: compoziția chimică
– Influența laptelui
– Tipuri de lapte
– Baze latte art
METODE ALTERNATIVE
V60, Aeropress, MokaPot, Ibric
Istoric
Rețete recomandate
Comunitatea Bartending Institute este un spațiu rezervat cursanților și absolvenților școlii, unde vor avea loc diferite evenimente exclusive și avantaje pentru membri, precum parteneriate, networking, discount-uri, cursuri dedicate la prețuri mici sau bar mobil pentru evenimente.
Standard 2000 lei preț vechi
- Curs barista Cluj (2 zile, între 7-8 ore/zi)
- Suport curs
- Una dintre cele mai bune experiențe pe care le vei avea la un curs de barista
- Membru comunitate Bartending Institute
- Recomandare de angajare
- Intership la Ilcaffe
- Vizită la prăjitorie
Te așteptăm la acest curs Barista Cluj oferit de Bartending Institute
Înscrieri și informații suplimentare:
0758.279.159
0742.150.705
mail: office@calificarebarman.ro