CURS DE BARISTA

Cursurile sunt deschise atat pentru iubitorii de cafea precum si pentru cei care lucreaza in domeniu. Misiunea noastră este ca cei care participă la cursurile noastre de barista să devină un punct de referintă în comunitatea locală oferind clientului o cafea și o experiență excelentă.

ÎN URMA CURSULUI VEI ÎNVĂȚA:

 CAFEAUA

1. Ce este cafeaua

2. Varietați de cafea

2.1.   Arabica

    Caracteristici, raport calitativ

2.2.   Robusta

–      Caracteristici, raport calitativ

3. Cultivarea

             –   Unde se cultiva

             –   Caracteristici in functie de sol, altitudine, temperatura, amplasare geografica

4. Recoltarea

–   Manual/ piking ,  smulgere/ stripping , mecanic, diferente si influente

5. Procesarea

–   Uscata, umeda, semiumeda,  diferente si influente

6. Prăjirea

–  Tabel tipuri de prajire

–  Practică prăjire 

MĂCINĂTORUL

 1) Functia unui macinator

2) Tipuri de macinatoare

– Tipuri de lame și curățarea acestora

–  Setarea și reglarea măcinăturii

 

BARISTA

1. Ce este un barista

2. Atitudine

3.  Curatenia 

4. Espresso:

– Regula de aur

– Pașii pentru preparea unui espresso corect:

–  Identificarea gusturilor

–  Identificarea aromelor

–   Subextractia, extractia corecta, supraextractia

ESPRESSORUL

– Utilizarea unui espressor profesional

– Parametri optimi

– Performante

– Igienizare

8. Cappuccino

–  Regula de aur

–  Sinegria intre cafea si lapte

–  Laptele: compozitia chimica

– Influenta laptelui

– Tipuri de lapte

– Baze latte art

 

METODE ALTERNATIVE

V60, Aeropress, MokaPot, Ibric

Istoric

Rețete recomandate

Comunitatea Bartending Institute este un spațiu rezervar cursanților și absolvenților școlii, unde vor avea loc diferite evenimente exclusive și avantaje pentru membri, precum parteneriate, networking, discount-uri, cursuri dedicate la prețuri mici sau bar mobil pentru evenimente.

 

Trimite-ne un mesaj

14 + 5 =

Înscrieri și informații suplimentare:
0758.279.159

0742.150.705

mail: office@calificarebarman.ro