CURS DE BARISTA

Cursurile sunt deschise atat pentru iubitorii de cafea precum si pentru cei care lucreaza in domeniu. Misiunea noastră este ca cei care participă la cursurile noastre de barista să devină un punct de referintă în comunitatea locală oferind clientului o cafea și o experiență excelentă.

ÎN URMA CURSULUI VEI ÎNVĂȚA:

CAFEAUA

1. Ce este cafeaua

2. Varietați de cafea

2.1.   Arabica

    Caracteristici, raport calitativ

2.2.   Robusta

–      Caracteristici, raport calitativ

2.3. Maragogype

–      Caracteristici, raport calitativ

2.4. Liberica

–      Caracteristici, raport calitativ

3. Cultivarea

             –   Unde se cultiva

             –   Caracteristici in functie de sol, altitudine, temperatura, amplasare geografica

4. Recoltarea

–   Manual/ piking ,  smulgere/ stripping , mecanic, diferente si influente

5. Procesarea

–   Uscata, umeda, semiumeda,  diferente si influente

6. Prajirea

–  Tabel tipuri de prajire

–  Prăjirea pentru espresso

–  Prăjirea pentru brewing

MĂCINĂTORUL

 1) Functia unui macinator

2) Tipuri de macinatoare

– Tipuri de lame

–  Avantaje si dezavantaje

 

 

BARISTA

1. Ce este un barista

2. Atitudine

3.  Curatenia 

4. Espresso:

– Regula de aur

– “regula de 3 simpla”

–   Identificarea gusturilor

–  Identificarea aromelor

–   Subextractia, extractia corecta, supraextractia

ESPRESSORUL

– Functia espressorului

– Parametri optimi

– Performante

8. Cappuccino

–  Regula de aur

–  Sinegria intre cafea si lapte

–  Laptele: compozitia chimica

– Influenta laptelui

– Tipuri de lapte

– Baze latte art

Comunitatea Bartending Institute este un spațiu rezervar cursanților și absolvenților școlii, unde vor avea loc diferite evenimente exclusive și avantaje pentru membri, precum parteneriate, networking, discount-uri, cursuri dedicate la prețuri mici sau bar mobil pentru evenimente.

 

Trimite-ne un mesaj

14 + 13 =

Înscrieri și informații suplimentare:
0758.279.159

0742.150.705

mail: office@calificarebarman.ro